Kalastusviikko Vuokatissa

Tämä lomaviikko soveltuu täydellisesti kalastuksesta kiinnostuneille matkailijoille. Saat parhaat vinkit kokeneelta oppaaltamme!

7 yötä

Matkasuunnitelma

Vuokatti, Finland
Min. 2 hlö – max. 20 hlö
Ei sovellu liikuntaesteisille

Tämä kalastuspaketti tarjoaa loistavan mahdollisuuden rentoutua Vuokatissa! Kalastusta eri metodeilla sekä järvi- että koskikalastuksen merkeissä. Kokenut oppaamme johdattaa sinut seudun parhaille kalapaikoille! Saaliskaloina taimen, ahven, harjus, hauki ja kuha.

Päivä 1

Saapuminen Vuokattiin omalla autolla tai vuokra-autolla. Sisäänkirjoittautuminen majoitukseen Vuokatinmaassa.

Päivät 2 ja 3

Ensin tutustutaan Vuokatin Nuasjärveen, joka muodostaa miltei 30 km jatkuvan järvialtaan. Tästä järvestä löytyy runsaasti muikkuja ja kuoreita, joita puolestaan saalistavat petokalat kuten kuha ja taimen. Päivä vietetään veneessä kalastaen oppaamme kanssa Vuokatin upeissa järvimaisemissa. Kokenut opas johdattaa matkailijat suoraan seudun parhaille kalapaikoille! Kylmät juomat ja retkieväät sisältyvät hintaan. Päiväohjelman kesto n. 4–5 h.

Päivät 4 ja 5

Neljäntenä ja viidentenä päivänä suunnataan omatoimisesti seudun upeille joki- ja koskikalastuspaikoille. Varustamme teidät kartoilla, kalastusluvilla sekä olennaisella informaatiolla alueesta (opas ei sisälly koskikalastuspäiviin). Pakettiin sisältyy kalastuslupa kolmeksi päiväksi viiteen koskeen, jotka sijaitsevat n. 60–80 km säteellä Vuokatista.

Yhden päivän voi viettää viehekalastaen Pajakkakoskella ja Saarikoskella. Pajakkakoski on tärkeä vaellustaimenille ja kiinnostava kalastuskohde. Toinen loistava kalastuspaikka on Lentuankoski. Luonnontilassa oleva Lentuanjärvi toimii lähtöpaikkana Lentuankosken koskikalastuspaikoille. Lentuanjärvestä laskeva Lentuankoski on kuuluisa paitsi kauneudestaan, myös upeana koskenlaskupaikkana. Koskialueen kokonaispituus on 1200 m ja kokonaisputous on 5,3 metriä. Järvien välissä sulana pysyvä Lentuankoski on avoinna myös talvikalastajille.

Päivät 6 ja 7

Nämä päivät on varattu joko jokikalastukselle tai järvikalastukselle. Tai mikäli muut aktiviteetit innostavat, Vuokatissa on myös runsaasti muita vaihtoehtoja – patikointi, huskyohjelmat, melonta tai vaikkapa karhunkatselu. Tuo mukanasi koko perhe – Vuokatissa riittää kalastuksen lisäksi tekemistä jokaiseen makuun!

Päivä 8

Uloskirjoittautuminen ja matka kotiin alkaa.

Tutustu majoitusvaihtoehtoihimme