Vuokatinvaaran valloitus

2 h | Ajankohta sovitaan | Ryhmän minimikoko 4 hlö

49 € / aikuinen, 29 € / lapsi (4–14 v.)

Rentoudu upeiden vaaramaisemien keskellä ja nauti raikkaan metsän tuoksusta. Vaellus kulkee hienoa maisemareittiä vaaran päällä. Matkan aikana opas kertoo tarinoita Vuokatin alueesta. Tauolla pysähdymme kauniille paikalle Pikku-Pöllyn rannalle, jossa nautimme retkieväät. Retki toteutetaan porukan mukaan joko reippasti kuntoillen tai letkeästi maisemia ihaillen.

Sauvakävelyretki

2 h | Ajankohta sovitaan | Ryhmän koko 5-100 hlö

59 € / aikuinen, 39 € / lapsi (4–14 v.)

Rentoudu luonnossa Vuokatin kauniiden vaaramaisemien ympäröimänä. Retki alkaa opastuksella sauvakävelyn tekniikkaan ja saloihin. Matka suuntautuu kohti palovartijan majaa tai Pöllylammen laavua. Reitti kulkee pitkin kaunista Eino Leinon polkua. Vaaralla nautimme herkullisista retkieväistä ja opas kertoo tarinoita Vuokatin synnystä.

Luontoretki

2 h | Ajankohta sovitaan | Ryhmän koko 4-100 hlö

49 € / aikuinen, 29 € / lapsi (4–14 v.)

Tämä retki sopii hyvin perheille ja luonnosta kiinnostuneille. Ihaile vaaramaisemia ja kuuntele oppaan tarinoita luonnosta. Pysähdys Pöllyvaaran laavulla, jossa opas opettaa tulentekoa. Kun tuli on saatu sytytettyä valmistatte makoisat retkieväät sen avulla. Kävelymatkan pituus noin 1 kilometri. Riippuen kesän ajankohdasta, ohjelmaan voidaan liittää myös marjanpoimintaa (mustikat/lakat alkaen heinäkuu, puolukat elokuu).

HuskyTrekking

3-4 h | Ajankohta sovitaan | Ryhmän minimikoko 4 hlö

99 € / aikuinen | 59 € / lapsi 10-14v.

Koe Kainuun luonnon ainutlaatuisuus huskyjen kanssa! Nauti luonnon hiljaisuudesta ja raikkaan metsän tuoksusta Vuokatinvaaran vaelluksella energisten koirien seurassa.

Valitsemme sinulle vaelluksen ajaksi sopivan koiran, joka valjastetaan eteesi tukevaan Trekking-vetovyöhön. Koiran kanssa patikoiminen on hauskaa ja keventää askelta, sillä koira auttaa mukavasti eteenpäin kulkemisessa.

Myös lapsille löytyy luotettavia vaelluskavereita, joten ohjelma soveltuu erinomaisesti myös perheille. Voit halutessasi osallistua vaellukselle myös ilman koiraa. Vuokatinvaaran upea maisemareitti on noin seitsemän kilometrin mittainen ja matkan varrelle mahtuu niin nousuja kuin laskujakin. Matkan varrella levähdetään nuotiopaikalla, jossa nautitaan eväät ja ystävystytään huskyjen kanssa. Tarvittaessa reitin pituutta ja vaativuutta voidaan säätää ryhmän toiveiden mukaisesti.

Vaellus Hiidenportin Kansallispuistossa

5 h | Ajankohta sovitaan | Ryhmän minimikoko 4 hlö

149 € / aikuinen, 89 € / lapsi (4–14 v.)

Lähde mukaan upeaan Hiidenportin Kansallispuistoon. Rotkomaisema on vaikuttava näky, jonka lisäksi koet komean kuusikon, karun kukkaniityn ja historian havinaa kaskiahon tunnelmissa. Kansallispuisto tarjoaa myös tarinoita kulttuurihistoriasta kiinnostuneelle, jonka jo puiston nimikin kertoo. Ammattitaitoinen opas kertoo puiston historiasta ja Kainuun metsistä vaelluksen lomassa.

Retkieväät sisältyy hintaan. Täydellinen perheille ja ryhmille. Vaellusmatka noin 3km.

Asumattoman saaren valloitus

10 h | Kysy tarjous | Ryhmäkoko 4–15 hlö

Suomi on tuhansien järvien maa ja tämä näkyy hyvin järvien ympäröimässä Vuokatissa. Tämän päivän aikana pääset tutkimaan koskemattoman luonnon autiosaarta, jossa pääset tutustumaan Suomen luontoon omin käsin. Kun liikenne, ihmiset ja elektroniikka puuttuu – tunnet luonnon kaikilla viidellä aistillasi; luonto näyttää kirkkaammalta ja värikkäämmältä, nuotiolla tehty ruoka maistuu paremmalta, kuulet kuinka laineet liplattavat rantaan, luonnon tuoksut ovat puhtaimmillaan ja tunnet kuinka puhdas ilma kulkee läpi kehosi.

Valloitusretki alkaa aamulla, kun safariopas hakee sinut majoituksestasi. Automatka noin 15 minuuttia rantaan, josta siirrytte veneisiin. Voitte valita joko perinteisen suomalaisen soutuveneen tai kanootin. Rauhallinen melonta tai soutu saareen nimeltä Honkinen, jossa vietätte koko päivän. Saareen päästyänne oppaanne tekee nuotioon tulet kanssanne ja laittaa lounaan tulille, joka nautitaan nuotion lämmössä.

Lounaan jälkeen on aika lähteä tutkimaan saarta oppaan kanssa. Riippuen vuodenajasta oppaanne näyttää ja opettaa teille syötäväksi kelpaavia ja monesti myös herkullisia luonnon antimia. Kävelyn jälkeen aikaa uinnille, onginnalle tai omalle kävelyretkellä oppaan valmistaessa teille iltapäiväkahveja. Kahvin ja välipalan jälkeen siirrytään takaisin veneisiin, palataan rantaan ja Vuokattiin. Keskellä luontoa vietetyn päivän jälkeen olosi on varmasti virkistynyt ja tarmokas ja olet valmis uusiin seikkailuihin.

Hintaan sisältyy: kuljetukset kuten mainittu ohjelmassa, lounas, iltapäiväkahvi ja välipala, opas koko retken ajan, onki ja koho tms. tarvittaessa.

Asumattoman saaren valloitus

2 pv / 1 yö | Kysy tarjous | Ryhmäkoko 2–8 hlö

Suomi on tuhansien järvien maa ja tämä näkyy hyvin järvien ympäröimässä Vuokatissa. Tämän päivän aikana pääset tutkimaan koskemattoman luonnon autiosaarta, jossa pääset tutustumaan Suomen luontoon omin käsin. Kun liikenne, ihmiset ja elektroniikka puuttuu – tunnet luonnon kaikilla viidellä aistillasi; luonto näyttää kirkkaammalta ja värikkäämmältä, nuotiolla tehty ruoka maistuu paremmalta, kuulet kuinka laineet liplattavat rantaan, luonnon tuoksut ovat puhtaimmillaan ja tunnet kuinka puhdas ilma kulkee läpi kehosi.

PÄIVÄ 1

Valloitusretki alkaa puolenpäivän jälkeen safarioppaan hakiessa sinut majoituksestasi. Automatka noin 15 minuuttia rantaan, josta siirrytte veneisiin. Voitte valita joko perinteisen suomalaisen soutuveneen tai kanootin. Rauhallinen melonta tai soutu saareen nimeltä Honkinen, jossa vietätte koko päivän.

Majoittuminen perinteisiin jurttiin, jonka jälkeen oppaanne tekee nuotioon tulet kanssanne ja laittaa iltapäiväeväät tulille, joka nautitaan nuotion lämmössä. Välipalan jälkeen on aika lähteä tutkimaan saarta oppaan kanssa. Riippuen vuodenajasta oppaanne näyttää ja opettaa teille syötäväksi kelpaavia ja monesti myös herkullisia luonnon antimia. Kävelyn jälkeen aikaa uinnille, onginnalle tai omalle kävelyretkellä oppaan valmistaessa teille illallista.

Illalliseksi nautitaan perinteistä suomalaista ruokaa – riistakäristystä, perunoita, puolukkahilloa ja suolakurkkuja. Illallisen nauttimisen jälkeen, ennen nukkumaanmenoa istuskele nuotion lämmössä ja kuuntele kuinka luonto herää yöhön.

DAY 2

Herääminen jurtassa autiolla saarella on jo elämys itsessään – kuuntele lintujen laulua ja haista aamukaste. Aamiaisen jälkeen vielä aikaa uinnille tai viimeiselle kävelylle saarella ja sitten on aika siirtyä takaisin veneisiin, palata rantaan ja Vuokattiin. Keskellä luontoa vietetyn päivän jälkeen olosi on varmasti virkistynyt ja tarmokas ja olet valmis uusiin seikkailuihin.

MAJOITUS

Mongolian jurtta

Hintaan sisältyy: yhden yön majoitus perinteisessä jurtassa makuupussin ja retkisängyn kanssa, kuljetukset kuten mainittu ohjelmassa, iltapäiväkahvi ja välipala, illallinen, aamiainen, opas koko retken ajan, onki ja koho tms. tarvittaessa.

TEE VARAUS

Kaikki ohjelmamme ovat opastettuja.

Kaikki ohjelmamme sis. ajo- ja turvallisuusohjeet

040 9115 323   info@vuokattisafaris.com

Voit tehdä oheisella lomakkeella mihin tahansa ohjelmaamme varauskyselyn haluamallesi ajankohdalle.

Ohjelmat toteutuvat, kun osallistujia on kertynyt min. 4 hlö. Takuulähdöt toteutuvat myös ilman minimihenkilömäärää ja näitä lähtöjä voi ostaa etukäteen verkkokaupastamme. Lämpimästi tervetuloa seikkailemaan!

Nimi*

Sähköposti*

Puhelinnumero*

Valitse kategoria*

Valitsemasi ohjelma*

Toiveesi vierailun ajankohdasta*

Kyllä, Vuokatti Safaris voi ehdottaa myös muita läheisiä päivämääriä

Aikuisia*

Lapsia (alle 15 v.)*

Lisätietoa